Direkte anlagt Mic G

Direkte anlagt Mic® G

En direkte anlagt Mic G er placeret mellem 3 runde låse. Låsene består af en lille udvendig ”knap”, der er forbundet med en tråd til et indvendigt ”anker”. På den måde holder låsene din mavesæk fast til bugvæggen, mens mavesæk og bugvæg vokser sammen, og hudåbningen (stomaet) heler.

Hvor lang tid tager det at hele

Det tager typisk et par uger for mavesækken at vokse fast til bugvæggen. Trådene opløses af sig selv inden for 2-5 uger, og den udvendige knap falder af. De små indvendige ankre kommer ud med afføringen. Det er helt normalt. Helingen af selve stomaet tager lidt længere tid. Der går normalt 4-6 uger, før stomaet er fuldstændigt helet.

Inden du bruger din Mic G for første gang

Inden du tager sondemad første gang, skal du forsigtigt sprøjte 20 ml lunkent vand igennem sonden. Åbn proppen, som er mærket ”Gastric”. Hvis vandet løber fint igennem, uden du føler ubehag, kan du begynde at tage sondeernæring efter sygehusets/diætistens anvisninger.
Hvis der er lagt et stykke gaze under Mic G-sonden, skal det fjernes dagen efter anlæggelsen. Følg i øvrigt sygehusets instrukser.

Gode råd om direkte anlagt Mic G

Trådene på de 3 låse opløses af sig selv og falder af inden for 2-5 uger. Hvis du ønsker det, kan du eventuelt selv fjerne låsene, når der er gået 2-3 uger. Løft forsigtigt låsene, og klip trådene over.

  • Hvis mere end en lås falder af inden for de første to uger, skal du ringe til din kontaktperson på sygehuset.
  • Hvis ballonen springer eller Mic G falder ud inden for de første 4 uger, skal du straks ringe til din kontaktperson på sygehuset. Forsøg ikke selv at sætte sonden i igen.
  • Hvis din Mic G falder ud efter 4 uger, skal du hurtigst muligt få sat en ny i. Det kan man selv gøre efter de 4 uger. Læs vores vejledning.
  • Har du ikke en ny sonde, så hold den gamle på plads med et stykke plaster, indtil du har skaffet en ny Mic G. Vi anbefaler dog, at du altid har en ekstra Mic G-sonde.

Introducer kit

Et Introducer Kit anvendes til at anlægge ballonsonder som Mic-Key eller Mic-G direkte. Anlæggelsen med Introducer Kit foregår altid på sygehuset.

Mic G brugervejledning

Download vores Mic G brugervejledning i pdf-format.


 

Senest opdateret  15-03-2021

Du forlader nu MicKey.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra MicKey.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til MicKey.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.