Sådan er Mic G opbygget

Sådan er Mic® G opbygget

Mic G bliver holdt på plads på maven af en lille vandfyldt ballon, som sidder på indersiden af mavesækken – og af en fikseringsplade på huden.

Mic G illustration med forklaring

Mic G er forsynet med 2-3 indgangsporte:

  • Gastric – til mad og medicin. Sæt altid proppen på ernæringsporten, når du er færdig med at give mad og medicin.
  • BAL – til påfyldning/tømning af vand i ballonen, som holder Mic G fast på indersiden af mavesækken.

Portene er tydeligt mærkede, så du aldrig er i tvivl om, hvilken port du skal bruge. Læs vores vejledning i, hvordan du giver mad, væske og medicin gennem Mic G.

Udvendig fikseringsplade af silikone

Den udvendige fikseringsplade stabiliserer og beskytter huden omkring stomaet.

Silikoneballon

Mic G bliver holdt på plads af en vandfyldt silikoneballon på indersiden af mavesækken. Du må ikke fylde ballonen med andet end vand. Hvor meget vand, du skal påfylde i ballonen, afhænger af størrelsen på din Mic G. Husk at kontrollere vandmængden i ballonen en gang om ugen. Læs vejledning i, hvordan vandet i ballonen skiftes.

Rengøring er vigtig

ENFit-konnektorerne skal holdes fri for madrester og sondemad, så madslangen ikke klistrer fast og knækker. Så vi anbefaler, at du holder god hygiejne.

Mic G brugervejledning

Download vores Mic G brugervejledning i pdf-format.


 

Undgå at forlængerslangen går i stykker

Fjern alle madrester/sondemad nede i konnektoren – det har nemlig tendens til at klistre, så det er umuligt at fjerne madslangen efter brug. Brug evt. en tandbørste eller vores ENClean-børste til dette formål.
Se, hvordan du gør her.

Senest opdateret  15-03-2021

Du forlader nu MicKey.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra MicKey.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til MicKey.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.