Pasning af Mic-Key

Sådan passer du din Mic-Key®

Når du har brugt Mic-Key og forlængerslanger, skal de rengøres. Det kræver ikke særlige sterile procedurer og lignende, men blot, at du følger de almindelige retningslinjer for god madhygiejne.

Sørg for faste plejerutiner

Du bør tænke på Mic-Key og forlangerslanger som almindelige spiseredskaber, når du skal gøre dem rent. Du må aldrig koge forlængerslangerne, da det ødelægger dem. Det er en god idé at indlægge faste plejerutiner for din Mic-Key og tilbehør, når du har givet mad eller medicin.

Sådan holder du din forlængerslange ren:

Det er vigtigt at holde forlængerslangen og specielt konnektoren rene, derfor anbefaler vi, at du omhyggeligt rengør dem efter brug.
1. Skyl dem grundigt.
2. Brug en tandbørste eller vores EnClean-børste til at få alle madrester væk. Se, hvordan du gør her.

Det skal du gøre hver dag:

1. Vask huden rundt om hudåbningen (stomaet) med en lille klud med sæbevand en gang om dagen, i forbindelse med bad eller efter behov. Området skal derudover holdes rent og tørt.
2. Drej din Mic-Key en hel omgang én gang om dagen. Det forhindrer sonden i at ”gro fast” og gør det nemmere at tage den ud, når den skal skiftes.
3. Skyl forlængerslangen og Mic-Key-sonden igennem med 10-20 ml vand før og efter hvert måltid.
4. Vask forlængerslangen med almindeligt opvaskemiddel, hver gang du har brugt den, og skyl grundigt med vand.
5. Rens ernæringsventilen med en fugtig vatpind for at holde den fri for mad og medicinrester.
6. Hvis du får sondemad kontinuerligt via pumpe, skal Mic-Key-sonden og forlængerslangen gennemskylles med vand, gerne tre gange dagligt. Brug helst sidestudsen på ernæringssættet.


Det skal du gøre én gang om ugen:

1. Skift din brugte forlængerslange ud med en ny.
2. Kontrollér og skift vandet i ballonen én gang om ugen ved at sætte den lille sprøjte i ballonporten, trække alt vandet ud og kassere vandet. Lad Mic-Key knappen blive siddende på plads imens. Fyld den korrekte mængde vand i ballonen. Se, hvordan du skifter vand i ballonen.
3. Hvis du tager sonden ud, kan du opleve, at det ikke er lige så let at sætte den brugte sonde i igen, som da den var helt ny. Efter brug kan ballonen nemlig ikke trække sig helt så meget sammen, som når den er ny og ubrugt. Bliv ikke forskrækket over ballonens farve – mavesyren gør den mørkere efter kort tids brug.


Undgå at Mic-Key-sonden stopper til

Når et barn skal have mavesonde, er det mest almindeligt at anvende tynde sonder i str. 12 eller 14 Fr. Man skal dog være opmærksom på, at disse sonder har en mindre diameter, og at de hurtigere kan stoppe til. Skyl derfor altid dit barns Mic-Key-sonde igennem med 5-10 ml postevand, både før og efter du har givet mad og/eller medicin.

Interaktiv guide om Mic-Key

Brug vores interaktive guide for at se animationer af, hvordan du anvender og passer din Mic-Key:

Mic-Key brugervejledning

Du kan downloade vores Mic-Key brugervejledning i pdf-format.


 

Undgå at forlængerslangen går i stykker

Fjern alle madrester/sondemad nede i konnektoren – det har nemlig tendens til at klistre, så det er umuligt at fjerne madslangen efter brug. Brug evt. en tandbørste eller vores ENClean-børste til dette formål.
Se, hvordan du gør her.

Senest opdateret  15-03-2021

Du forlader nu MicKey.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra MicKey.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til MicKey.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.