Direkte anlagt Mic-Key

Direkte anlagt Mic-Key®

En direkte anlagt Mic-Key er en Mic-Key-sonde, der er placeret mellem tre runde låse. Låsene har en lille udvendig knap, som er forbundet med en tråd til et invendigt ”anker”. På den måde bliver mavesækken holdt fast til bugvæggen, mens åbningen omkring sonden heler.

Hvor lang tid tager helingen?

Et par uger efter anlæggelsen er mavesækken vokset fast til bugvæggen. Trådene går i opløsning inden for 2-5 uger, hvorefter den udvendige knap falder af. De små indvendige ankre kommer ud med afføringen, hvilket er helt normalt. Ankrene er små aflange metalstave, 1 cm lang og ca. 1 mm i diameter. Helingen af selve stomaet (åbningen) tager lidt længere tid – der går normalt 4-6 uger, før det er helt stabilt.

Kom godt i gang med Mic-Key

Inden du giver sondemad første gang, skal du tilslutte forlængerslangen til Mic-Key og forsigtigt sprøjte 20 ml vand igennem forlængerslangen – brug den store sprøjte fra Mic-Key-sættet. Hvis vandet løber fint igennem, uden du føler ubehag, kan du begynde at tage sondeernæring efter sygehusets/diætistens anvisninger. Læs, hvordan du giver mad, væske og medicin gennem Mic-Key.
Hvis der er lagt et stykke gaze under Mic-Key-sonden, skal det fjernes dagen efter anlæggelsen. Følg i øvrigt sygehusets instruktioner.

Introducer kit

Et Introducer Kit anvendes til at anlægge ballonsonder som Mic-Key eller Mic-G direkte. Anlæggelsen med Introducer Kit foregår altid på sygehuset.

Interaktiv guide om Mic-Key

Brug vores interaktive guide for at se animationer af, hvordan du anvender og passer din Mic-Key:

Mic-Key brugervejledning

Du kan downloade vores Mic-Key brugervejledning i pdf-format.


 

Senest opdateret  15-03-2021

Du forlader nu MicKey.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra MicKey.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til MicKey.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.